Biografija

Rođen sam u Šapcu 1981. godine. Odrastao sam u mačvanskom selu Banovo Polje. Osnovnu školu sam završio u Bogatiću a gimnaziju u Sremskoj Mitrovici. 2001. postajem student  Fakulteta političkih nauka u Beogradu  gde sam četiri godine kasnije diplomirao. Sledeće godine sam upisao postdiplomske studije na smeru Javne politike i upravljanje. Magistrirao sam 2008. na temi regionalnog upravljanja i razvoja. Konačno, formalno obrazovanje završavam 2010. kada sam takođe na Fakultetu političkih nauka odbranio doktorsku disertaciju iz oblasti decentralizacije i regionalizacije savremenih demokratskih država.

Nakon završenih studija pohađao sam brojne seminare iz oblasti lokalne samouprave, evropskih integracija, reforme uprave, lobiranja i javnog nastupa. Učestvovao sam u nekoliko istraživačkih projekata i većem broju naučnih konferencija.

Oblasti interesovanja: politički sistemi, partije i partijski sistemi, javna uprava, javne politike i analiza javnih (praktičnih) politika, regionalne politike, lokalna samouprava i lokalni ekonomski razvoj, javne finansije, dobro upravljanje (good governance), regionalizacija, decentralizacija, e-vladavina, informaciono društvo, lobiranje.

Od 2008. do 2011. godine radio sam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja u odeljenju za Politiku regionalnog razvoja. Od juna 2011. godine, nakon izbora u zvanje docenta radim na Singidunum univerzitetu, na Fakultetu za pravno-političke studije. 2016. godine sam izabran u zvanje vanrednog profesora. Od 2016. sam angažovan na Fakultetu političkih nauka.

Pored oficijelnog posla radim na promociji principa dobrog upravljanja, javnih politika, aktuelizaciji javnih problema u 21. veku. Zalažem se za: argumentovanu debatu, umrežavanje, razmenu znanja i iskustava, jedinstvo prakse i nauke… Stoga sam sa grupom prijatelja i stručnjaka iz raznih oblasti osnovao Centar za studije dobrog upravljanja i Laboratoriju za dobro upravljanje kao organizacionu jedinicu Centra. Učestvujem na konferencijama, debatama, povremeno objavljujem tekstove u dnevnim novinama, najčešće u listu Danas.

U slobodno vreme se bavim hobijima: čitanjem knjiga, pisanjem, šahom. Aktivno se bavim sportom: trčanje, biciklo, planinarenje. Ipak i pored svega toga često stignem i da se, obično u predvečerje, odmaram u nekom od gradskih pabova. Oženjen sam, otac jedne ćerke.

 

Btw, ko je dokon može da prati i moje tvitove na @VeranStancetic  :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>