Nove regionalne politike i evropska iskustva

NewregionalFebruara 2012. U Beogradu je održana Međunarodna konferencija „Nove regionalne politike i evropska iskustva“. Organizatori konferencije su bili Kabinet potpredsednika vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj, Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj i konzorcijum Tempus projekta „Razvoj studija javne uprave i upravljanja u Srbiji“.
Rezultat ove konferencije je i zbornik radova domaćih i inostranih autora (profesora, stručanjaka i političara iz relevantnih oblasti). U četrdeset članak obdrađeni su mnogobrojni aspekti regionalizma i regionalnih politika, a razvrstani su u tri segmenta:1. Političke, pravne i ekonomske pretpostavke zasnivanja regionalizma i regionalizacija, 2.Korelacije nacionalnih, regionalnih i lokalnih organa i organizacija vlasti i 3. Modaliteti regionalnih politika u Evropi.

Radi se o opširnom materijalu na 542 strane. Ova knjiga bi trebala da se nađe u biblioteci svakoga ko se bavi ili želi više da sazna o regionalizmu i regionalnim politikama.